Tips voor onderhoud

Tips voor onderhoud

Een goed onderhouden fiets blijft veel soepeler rijden en gaat ook langer mee.
Als u uw fiets regelmatig verzorgt en beginnende gebreken tijdig in de werkplaats laat verhelpen, voorkomt u dat u veel duurdere reparaties moet laten uitvoeren.

Jaarlijkse onderhoudsbeurt

Kom ieder jaar langs bij Leenders Bike Totaal uw tweewielerspecialist voor een goede onderhoudsbeurt. Ook voor ingrijpende reparaties bent u hier aan het juiste adres. De Bike Totaal vakman heeft hier de vakkennis, ervaring en het juiste gereedschap voor. Als een reparatie aan uw fiets wat langer gaat duren, dan staat er bij de Leenders Bike Totaal  een leenfiets voor u klaar. Zo zit u niet zonder vervoer en kunt u de auto laten staan. Maak gauw een afspraak. Uw fiets is het waard!


Wat kunt u zelf doen

U kunt natuurlijk ook zelf veel doen aan de verzorging van uw fiets. Bij Leenders Bike Totaal de tweewielerspecialist kunt u terecht voor diverse onderhoudsmiddelen en gereedschappen waarmee u zelf eenvoudige klusjes kunt opknappen.
Controleer uw fiets regelmatig op loszittende onderdelen, roestplekken, scheurtjes en verbogen onderdelen. Als er iets verbogen is, kunt u het beter vervangen, door terugbuigen wordt het materiaal meestal iets zwakker. Controleer of bewegende delen piepen of speling vertonen. Zijn de banden goed op spanning, zit er voldoende profiel op en zitten er geen slagen in het wiel? En, heel belangrijk voor uw veiligheid: werkt de verlichting nog wel goed?
En als laatste: maak de fiets regelmatig goed schoon.